26 Aralık 2011 Pazartesi

MÜNAFIKLARIN ÖZELLİKLERİ



1-Mü'min Olduklarını İddia Ederler:
''İnsanlardan öyleleri vardır ki: "Biz Allah'a ve ahiret gününe iman ettik" derler; oysa inanmış değillerdir. (Sözde) Allah'ı ve iman edenleri aldatırlar. Oysa onlar, yalnızca kendilerini aldatıyorlar ve şuurunda değiller. Kalplerinde hastalık vardır. Allah da hastalıklarını arttırmıştır. Yalan söylemekte olduklarından dolayı, onlar için acı bir azab vardır.'' (Bakara Suresi, 8-10)

2-İbadetlerini İsteksizce Yaparlar:
''Namaza kalktıkları zaman, isteksizce kalkarlar. İnsanlara gösteriş yaparlar ve Allah'ı ancak çok az anarlar.'' (Nisa Suresi, 142)

3-Kur'an'a Tam İnanmazlar:
''Yoksa siz, Kitabın bir bölümüne inanıp da bir bölümünü inkar mı ediyorsunuz? Artık sizden böyle yapanların dünya hayatındaki cezası aşağılık olmaktan başka değildir; kıyamet gününde de azabın en şiddetli olanına uğratılacaklardır. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.'' (Bakara Suresi, 85)

4-Fitnecidirler:
Kendilerine: 'Yeryüzünde fesat çıkarmayın' denildiğinde: 'Biz sadece ıslah edicileriz' derler. Bilin ki; gerçekten, asıl fesatçılar bunlardır, ama şuurunda değillerdir. (Bakara Suresi, 11-12)

5-Yüzlerindeki Tavırlardan Belli Olurlar:
"Şayet dilersek, biz onları sana gösterirdik de, sen de onları simalarıyla tanırdın. Fakat sen onları, sözlerindeki edadan tanırsın.." (Muhammed suresi, 30)

6-Yalancı, Sahtekar ve Haindirler:
''Münafığın üç alameti vardır: Yalan söyler, sözünde durmaz ve emanete hıyanet eder.'' [Buhari]

7-Mücadelecidirler:
''Münafıklar Kur'anı öğrenirler, ilim ehliyle mücadele ederler.'' [Taberani]

8-Cezaları, Cehennemin En Alçak Katındadır:
''Gerçekten münafıklar, ateşin en alçak tabakasındadırlar. Onlara bir yardımcı bulamazsın.'' (Nisa Suresi, 145)

1 yorum:

  1. a. elif nuroglu28 Aralık 2011 10:40

    münafıklıktan ve münafıklardan Allah'a sığınırım

    YanıtlaSil

Strese İyi Gelen Şeyler